“Môžeš stokrát spadnúť a byť zdolaný,
ale stokrát vstaneš a pôjdeš ďalej...”

Martin Škrtel pred Anglickom

9.3.2009
Marek Hamšík je hráč ktorý už v mladom veku sa stal hviezdou a kľúčovým hracom v Neapole. Jeho kvality potvrdzuje aj to že sa o neho pravidelne zaujímajú svetové veľkokluby. je to hráč s prehľadom v hre, výbornou rozohrávkou a dobrou strelou oboma nohami. nastupuje na pozícii voľného hráča číže niečo podobne ako Gerrard alebo Lampard.

nemôžem povedať na ktorých hráčov by si mali dávať Angličania pozor, uľahčil by som im tak situáciu do zápasu, nech sa nechajú prekvapiť.

pevne som veril a verím že tato kvalifikácia bude pre náš úspešná číže to prekvapenie pre mňa nebolo, škoda prehry v Slovinsku lebo si myslím že sme tam mali aspoň na remízu, samozrejme že ma mrzí že som sa nemohol zúčastniť zápasu s Poľskom, chlapcom som držal palce aspoň na diaľku pred televízorom a som rad že to zvládli.

myslím si že je v našich silách aby sme skončili na prvom mieste a postúpili tak na MS. dôležitý bude zápas v Češku a naň nám ako príprava dobre poslúži zápas vo Wembley, pretože si môžeme vyskúšať herne varianty na zápas v Čechách. nebojím sa zranení pretože tak ako sa hráč môže zraniť na zápase tak isto sa môže zraniť aj na tréningu, a myslím že každý hráč radšej hra ako trénuje obzvlášť keď je to proti takému mužstvu ako je Anglicko a na štadióne Wembley.

dúfam že v zápase sa ukážeme v dobrom svetle a že uhráme pre náš dobrý výsledok. samozrejme každý ide do zápasu s tým že chce zápas vyhrať ale myslím že v tomto zápase by sme boli spokojný aj s remízou

tréner Weiss je mladý tréner ktorý dosiahol veľké úspechy s Artmediou. je impulzívny a víťazný tip a to sa snaží preniesť na cele mužstvo, preferuje útočný futbal ale s disciplínou v obrane, na disciplíne si veľmi zakladá. rozdiel medzi nim a predchádzajúcim trénerom je ten že si za krátky čas vybudoval veľkú autoritu, čo si myslím že sa predchádzajúcému trénerovi nepodarilo.

neviem čí s tým majú nejaký problém ale myslím že nie pretože  v mužstve Anglicka sú všetko svetový hráči ktorý sa podľa mňa s takýmto niečím vyrovnaju, či mal tréner Capello pravdu a čí nám to pomôže ukáže až samotný zápas.

Steven Gerrard je podľa kľúčovým hracom Liverpoolu, srdce mužstva, je kapitán a vodca mužstva. Je to skvelý hráč  ktorý sám dôkaze rozhodovať zápasy. myslím že by mu pomohlo keby aj v reprezentačnom mužstve nastupoval na pozícií ako v Liverpoole, bolo by to lepšie aj pre neho aj pre vaše mužstvo, ale to je už na trénerovi Capellovi ako stavia vašu zostavu.

myslím že Anglicko môže mrzieť že nehravá Jamie Caragher pretože je podľa mňa jeden s najlepších stopérov na svete. Mám možnosť s nim nastupovať v stopérskej dvojici, hra sa mi s nim výborné a každý deň sa od neho môžem veľmi veľa veci naučiť.

zaujali ma tým v akom veľkom nasadení hrajú každý zápas, predtým ako som prišiel do Anglicka som sledoval veľa zápasov televizii, a bolo veľmi zaujímavé sledovať hrať hráčov ako Gerrard, Lampard, Terry, Rooney...a teraz proti takým hracom nastupujem každý víkend v premiér league a to je pre mňa fantasticky pocit.

myslím že všetci moji spoluhráči poznajú anglických hráčov pretože sú všetci hráči svetovej triedy. samozrejme keď ich budú zaujímať nejaké detaily o niekom konkrétnom tak im rad poradím.

po príchode do Anglicka som si musel zvyknúť hlavne na iný štýl futbalu ako v Rusku, pretože sa tu hra vo väčšom tempe a nasadení, a musel som sa zdokonaliť v taktickej príprave na ktorú kladie rafá Benitez doraz. nemyslím si že som sa nejaký veľmi zmenil v Anglicku azda najviac v tom že sa snažím hrať rýchlejšie a dôraznejšie v osobných súbojoch.

určíte zranenie ktoré som mal bolo najhoršie v mojej kariére ,takže to ovplyvnilo aj môj pohľad na tuto sezónu pretože som chýbal 3 mesiace ale pevne verím že dojem mi napraví zaver sezóny a to tým že sa budeme radovať s majstrovského titulu s Liverpoolom. Nemyslím si že by ma zranenie zmenilo ako hráča, skôr ako človeka, utvrdil som sa že zdravie je to najcennejšie čo máme, pretože tie tri mesiace čo som prežil boli pre mňa veľmi ťažké a som rad že to je už za mnou.

myslím že pre každého hráča je česť hrať na štadióne ako je Wembley proti svetovému mužstvu, určite si tento zápas užijme a urobíme všetko preto aby sme sa ukázali v najlepšom svetle.
Posledné zápasy
  • 03.05.
  • Fenerbahçe SK - Beşiktaş JK
  • 3:0 k
  • 06.05.
  • Fenerbahçe SK - Bursaspor
  • 2:1
  • 10.05.
  • Akhisar Belediyespor - Fenerbahçe SK
  • 3:2
Nasledujúce zápasy